Вход | Регистрация

Кирил Домусчиев: Базата е, за да тренират на нея новият Дяков и българският Марселиньо

Кирил Домусчиев: Базата е, за да тренират на нея новият Дяков и българският Марселиньо

Новата база на "Лудогорец"  е предоставена за работа на треньорите, за да докажат, че са добри и могат в тази школа да създадат новата генерация на Дяков и българската генерация на Марселиньо. Това коментира благодетелят на "Лудогорец" Кирил Домусчиев след откриването на разширението на комплекса, на който тренират българските шампиони.
Терените, които имахме, бяха недостатъчни за формациите, с които разполагахме, и затова направихме тази инвестиция от 15 милиона лева – обясни още Домусчиев. Той уточни, че с първоначалната инвестиция за действащите от няколко години терени, комплексът "Гнездо на орли" вече струва 25 милиона лева, а предстои да бъде допълнен и с модерен медицински център и хотел-общежитие за юношите.
На въпрос кога ще бере плодовете от солидната инвестиция Домусчиев препрати към треньорите и ръководството на Детската академия. "Ние сме им дали хардуера, от тях е софтуера" – направи аналогия той. Според него условията са подходящи, за да докажат треньорите, че са добри, че могат да създават национали. "Ще се радвам, ако тук имаме новата генерация на Дяков и българската генерация на Марселиньо" – допълни Домусчиев. Ще продължим да наливаме още пари във футбола – зарече се благодетелят на "Лудогорец", припомняйки, че едновременно с базата са строи и новата трибуна на стадион "Лудогорец Арена".
"Атаките по оста ЦСКА-"Лудогорец" не ме вълнуват и не искам да им отговарям, всеки да си гледа себе си, аз като участвам в нещо, се разбира, казах, че ще правим база, направихме, казах, че ще правим стадиона и багерите влязоха, не ме занимавайте с простотии и интриги, с мнения и изказвания на известни със своята неизвестност, кредитни милионери и разследвани, не ми е на нивото" – обяви още Домусчиев.  

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар