Вход | Регистрация

Бившата ледена пързалка става футболно игрище

Бившата ледена пързалка става футболно игрище

Теренът на бившата ледена пързалка, намиращ до западните трибуни на спортен комплекс "Ивайло” във Велико Търново, ще бъде превърнат във футболно игрище до реализацията на цялостния проект за тренировъчна база. Инициатива е на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и има за цел да разшири възможностите за тренировъчен процес на великотърновските футболисти. 

Предстои стартиране на първия етап от реализацията - пространството ще бъде обезопасено, валирано и подравнено. Старата ограда и металните елементи ще бъдат премахнати. Вторият етап предвижда обезопасеният терен да бъде оформен като тренировъчно футболно игрище с естествена тревна настилка, отводняване и дренаж. Експерти от дирекция "Строителство и устройство на територията” вече работят по изготвянето на скица и технически проект. Финансирането ще е от собствени средства на Общината и от спонсори.

Създаването на новия терен е обсъдено след разговори между кмета Даниел Панов, заместник-кмета по строителството и устройството на територията проф. Георги Камарашев и управителя на общинското дружество "Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Координацията на строителните работи по първия етап е възложена на проф. Георги Камарашев. Реализацията на начинанието ще сложи край на практиката недобросъвестни граждани да превръщат зоната в незаконно сметище. Община Велико Търново и ОП "Спортни имоти и прояви” няколко пъти са възлагали дейности по почистване на отпадъците.

Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор. Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. По инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново си връща стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г.  Изготвен е проект, с който от Министерството на младежта и спорта се търси финансиране за изграждане на три спортни съоръжения – футболен терен с естествена настилка, игрище с изкуствена настилка и лекоатлетическа зона за хвърляне на диск, копие и гюле. Инвестиционното намерение продължава да бъде актуално и ще бъде реализирани при осигуряване на финансов ресурс. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар