Вход | Регистрация

Велико Търново и Габрово ще са домакини на състезанията за купата на Световната федерация по хандбал

Велико Търново и Габрово ще са домакини на състезанията за купата на Световната федерация по хандбал

Велико Търново и Габрово ще домакинстват на състезанията за купата на Световната федерация по хандбал. Мачовете ще започнат в Габрово на 12-ти юни и ще се пренесат във Велико Търново на 16-ти. Това обясни пред журналисти в старата столица Росица Бакърджиева, президент на Българската федерация по хандбал.

Надпреварата е създадена преди няколко години от Световната федерация. В нея участват 16 отбора от различни държави. "Домакинството, за което ние сериозно се борихме, е преди всичко е възможност да популяризираме нашия спорт и да покажем нивото, което сме успели да съхраним, въпреки икономическите условия. Гласуването на домакинство на това първенство в градовете Габрово и Велико Търново се дължи на една стара слава и едно старо приятелство между нашите градове. Ние сме основни центрове , преди всичко в женското направление и през последните години страната ни успешно беше домакин на редица прояви", каза още Росица Бакърджиева.

В двата града не просто ще пристигнат 16 отбора, но и ще се проведат "битки за доказване пред целия свят, че хандбалът е жив". Успоредно с  играчите, в двете населени места ще има представители и на 56 държави от целия свят. Това ще са съдии, делегати и ръководни кадри на Световната федерация по хандбал.

Зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева – Иванова приветства организаторите и им изказа благодарности за спечелването на домакинството. "Ние сме направили доста неща, които да доведат до успешен финал цялото домакинство.  Предоставили сме Спорната зала, направихме ремонт на съблекалните, закупихме и ново табло за резултатите, за да може да отговаряме на критериите. Това ще бъде една, освен атрактивна емоция за всички любител на спорта и възможност да представим града в добра светлина на всички гости от целия свят", обърна се към организаторите зам.-кметът.  

Входът за всички събития ще е свободен. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар