Вход | Регистрация

Рали "Твърдица-Елена" започва този петък

Въвеждат се ограничения за движение в община Елена

Рали "Твърдица-Елена" започва този петък

12-ото издание на Рали "Твърдица - Елена" ще се състои на 15, 16 и 17 юли, съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб "Евроком рали тим", общинските ръководства на град Елена и град Твърдица.

Организираното с подкрепата на Българска федерация по автомобилен спорт рали "Твърдица – Елена" е трети кръг от календара на БФАС. Общата дължина на ралито е 295 км, като 130 км от тях са състезателни, разделени на 11 скоростни отсечки.

Официалното откриване ще бъде в 21 ч. в петък вечер (15 юли) в Елена.

Особено интересен за жителите и гостите на община Елена ще е вторият състезателен ден. В неделя, 17 юли, на пилотите предстои да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. Скоростният етап 5 е "Чумерна", следван от "Буйновци" (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа "Чумерна" и ще финишира малко преди село Буйновци при разклона за м. Папратлива.

Следват две преминавания по новия етап "Яковци" с дължина 7 км, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в началото на град Елена при ремонтирания път за с. Блъсковци. В центъра на града предстои едночасово прегрупиране. След това екипажите ще преминат отсечката Елена - Твърдица - 29 км и така наречения "Power stage" - етап "Предела" с дължина 24 км.

Във връзка с провеждането на 12-то издание на Рали "Твърдица – Елена" се въвежда организация на движението в община Елена, както следва:

Специален етап 6 – Буйновци (19.9 км.)

Пътят ще бъде затворен в  8:30 в местността  Моянка при разклона за с. Буйновци

Специален етап  7 – Яковци (7 км.)

Шосето ще бъде затворено за движение в 9:20 сутринта от моста при разклонението от с. Яковци за с. Вълчовци и в гр. Елена при кръстовището на улиците "Теодор Теодоров" и "Никифор Попконстантинов". Движението ще бъде възстановено приблизително в 12:30 ч.

Специален етап 9 – Елена - Твърдица

Пътят отново ще бъде затворен в местността Моянка при разклона за с. Буйновци в 12:00 ч.

Умоляват се всички животновъди да не пускат животните си в районите на провеждане на автомобилното състезание. Рибарите трябва да знаят, че всички подходи към язовир Йовковци ще бъдат затворени до приключване на Специален етап 7 – Яковци. За сведение на собствениците на ходели и къщи за гости в районите на провеждане на ралито в отсечката Яковци – Елена, почиващите ще могат да се придвижват преди 9:20 и след 12:30 ч.

Между 11:30 и 13:00 ч. ще се извърши прегрупиране на състезателните екипи в района на пл. "Иларион Макариополски" в града, поради което се въвежда ограничена зона за достъп. Присъствието на публика е забранено в зоната за прегрупиране. Свободен достъп до автомобилите и пилотите зрителите ще имат в сервизната зона в района на автогара Елена между двата етапа Яковци 1 и Яковци 2.

Пътищата ще бъдат отворени за движение единствено и само след преминаване по трасето на специално обозначен автомобил с карирани флагове.

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар