Вход | Регистрация

8 юли - Старт на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017”

8 юли - Старт на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017”

Най-добрите пилоти и автомобили ще застанат на старта на Планинското състезание "Раховец Лясковец 2017”, което ще се проведе на 8 и 9 юли (събота и неделя). Организатори на Планинското състезание са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА "Етър Рейсинг”. 

На 8 юли (събота) пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до приключване на мероприятието (около 12.30 ч.), за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. "Иван Вазов” – от кръстовището с ул. "Патриарх Евтимий” и ул. "Янко Боянов” до кръстовището с ул. "Цар Освободител”; ул. "Св. Княз Борис І” – от кръстовището с ул. "Елена Грънчарова” и ул. "Янко Боянов” до кръстовището с ул. "Цар Освободител” и ул. "Цар Освободител” – от НЧ "Напредък – 1869” до кръстовището с ул. "Св. Княз Борис І”

След провеждане на административно-техническия преглед, участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир "Св. св. Петър и Павел”. Дължината на трасето е 3 350 м. Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България.

През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 9 юли (неделя). Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Надпреварата ще премине в три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия. 

източник: dariknews.bg

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар