Вход | Регистрация
Последна информация от Новини и теми

Еко пътека Via Ferrata

Информация:

Екопътека Via Ferrata е изградена през 2003 година в района на Дряновският манастир от СТД "Бачо Киро"

Маршрутът й започва от Дряновският манастир и продължава покрай ЖП линията, през местността Сини вир, над тунела на ЖП линията по каменна и желязна стълба, за да достигне по ръба на скалния венец до руините на крепостта Градът, разположена на платото Стринава. След това продължава към скалата Чуката и се връща назад през местността Манастирско лозе до изходната точка - Дряновския манастир.

Трасето е маркирано с блажна боя и табели и е от първа степен по трудност. Екопътеката преминава край реката, по ръба на източния скален венец над манастира и разкрива красива панорама към каньона на Дряновския манастир и великолепен изглед към град Дряново.

Платото Стринава, където се намира средновековната крепост Градът, сякаш връща туристите във времето към историята на Второто българско царство.

Районът, в който е изградена екопътеката Via Ferrata, се отличава с голямото разнообразие на растителни и животински видове. Не са рядкост срещите с елени, сърни и диви зайци. Времетраенето на разходката е 3 часа.Добави коментар