Вход | Регистрация

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млада жена се нуждае от средства за скъпо лечение

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млада жена се нуждае от средства за скъпо лечение

33-годишната Миглена Йорданова Узунова от Елена се нуждае от средства, за да започне скъпоструващо лечение в турска клиника. Младата жена страда от коварното генетично заболяване Атаксия на Фридрайх. То е наследствено и може да причини прогресивна увреда на нервната система и проблеми, свързани с говора и движенията. Изявата на симптомите започва между 5 и 15-годишна възраст. При Миглена тежката диагноза е поставена, когато е само на 9 години. Следва ходене по болници, лекари, докато накрая стига до инвалидната количка. 

Въпреки тежкото изпитание, тя завършва образованието си в Елена, а след това и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий”. Въпреки че за болестта няма лечение, близки на младата жена са проучили възможностите за подобряване на състоянието й. Меги може да постъпи в турска клиника за вливане на стволови клетки.  Първият преглед е минал през месец юни, а през октомври предстоят първите вливки на стволови клетки в Турция.


Сумата, необходима за първите четири вливания на стволови клетки, възлиза на 36 000 долара, след което ще са необходими допълнителни средства за 10-дневният курс на рехабилитация и физиотерапия. 4 000 долара е сумата, която младата жена трябва да отдели за рехабилитация и още 2 500 долара за квартира, докато трае курсът.

За да може Миглена да отиде през октомври за първите вливания трябва да събере сумата от 42 500 хиляди долара. За набирането им е разкрита дарителска сметка - IBAN BG14UNCR7000 1522 9787 76. До нея имат достъп единствено Миглена и кметът на Община Елена Дилян Млъзев, който също участва активно в кампанията. Освен кутии за дарения, поставени в града и на места, където се провеждат масови събития, през следващите месеци ще бъдат организирани базари, благотворителни изложби, търгове и концерти. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар