Вход | Регистрация
Русе 13°C

Правителството подготвя спешни мерки във връзка с инфлацията

Правителството подготвя спешни мерки във връзка с инфлацията
Стопкадър

Правителството подготвя пакет от мерки във връзка с инфлацията и скока в цените на основни стоки и услуги. Това заяви служебният премиер Стефан Янев. Той уточни, че проблемът с поскъпването на горивата и електроенергията е в световен мащаб.

"Имаме системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система у нас е била системно неглижирана в последните 10-ина години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до началото на другата седмица да ги обявим. Необходимо е да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система", добави Янев.

Министър-председателят коментира, че са предприети мерки за създаването на достатъчно добри условия за бизнеса: "Нашите икономически показатели са много добри и страната се развива добре".

 Относно проблема със собствеността на машините за вота, министър-председателят заяви, че всичко е в ръцете на Централната избирателна комисия и очаква решение в най-скоро време. Той допълни, че правителството полага ежедневни усилия за овладяването на здравната криза с COVID-19.

 "Кризата е около нас, медицинските власти работят съобразно възможностите си. Мерките са налице и са адекватни. Смятам, че се справяме", допълни Стефан Янев.

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар