Вход | Регистрация
Плевен 33°C

Високи оценки за малки художници в екофорум

Творчеството на децата от арт школа „Колорит“ бе отличено в световен мащаб

Високи оценки за малки художници в екофорум
арт школа "Колорит"

Най-високите отличия спечелиха деца от арт школа "Колорит” от конкурса за рисунка "Земята наш дом - 2012” който по традиция се провежда в рамките на Международния екологичен форум "Сребърна”.

Първа награда е присъдена на осемгодишния Александър Борисов за живописната му творба "Деца засаждат дръвче”, изпълнена в смесена техника. Втора награда печели единадесетгодишната Иванина Райковска за творбата си "Красивите риби”, изпълнена с темперни бои.

Ръководителката на школата Майя Ананиева сподели, че децата от школа”Колорит” обичат да рисуват по теми, свързани с проблемите на екологията в национален и световен мащаб и рисунките им винаги са били високо оценявани в различни страни по света. Рисунки на деца от школата на екологична тема бяха показани на представителна изложба на Япония в сградата на ООН в Ню Йорк.

Детето, спечелило второто място на световния конкурс "Пустините и опустяването на света”, заедно с ръководителката на школата, бяха командировани от ООН да получат наградите си на Световния ден на екологията в Алжир. Рисунка на дете от школата бе публикувана в календар на УНИЦЕФ в Япония, посветен на екологията.

Министерството на външните работи организира и показа самостоятелна изложба на школата в няколко града на Япония на тема "Рибите, които обичам”. Стотици са рисунките, публикувани в арт каталози, други са отпечатани като рекламни постери на различни конкурси.

Чрез изкуството децата формират нов интерес и поведение в опазването на околната среда и биологичното разнообразие.

 __________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар