Вход | Регистрация

Ирина Флорин – певицата в "цвят лилав"

Модната индустрия оценява таланта й на дизайнер с награда за дебют "Златна игла" през 2006 г.

Ирина Флорин – певицата в "цвят лилав"

Българската поп-певица Ирина Флорин днес празнува своя рожден ден. Тя е родом от плевенското село Гиген.  Още докато учи в руската гимназия в Плевен, се занимава с музика и става първа солистка на училищния хор. След завършване с отличие на средното си образование, Ирина продължава обучението си в Музикалната академия.

Професионалната кариера на младата поп-певица започва като вокал в първата формация на група "Домино". С тях изпълнява песента "Нека да е лято" на концерт по време на фестивала "Златния Орфей", след което започва самостоятелна музикална кариера.

"Кръговрат" и "Телевизионна неделя" са първите две самостоятелни плочи, които записва през 1989 г., а година по-късно излиза и първият й дългосвирещ албум "Краят на началото". Музикантите от ФСБ са автори на някои от песните й и правят аранжименти на всичките парчета. В началото на този период неин импресарио е Димитър Керелезов.

През 1994 г. Ирина Флорин издава първия си албум "Стъклен свят" на компактдиск, от който излиза и първият сингъл на певицата. През 1996 г. излиза албумът "Цвят лилав", от който са известните сингли "Цвят лилав" (по текст на Стоян Михалев) и "Пътуване" (с гост вокал Мариус Куркински). Следва сътрудничество с групата "Тибетски сърца" по проекта "За любовта", който влиза в сборния диск "Мога" (1998). Едноименният сингъл "Мога" е резултат от съвместната работа на Ирина Флорин с Момчил Колев.

През 2001 г. излиза албумът "В трето лице", шест песни от който са реализирани като сингли, оглавили челните места на музикалните класации в България. За две от песните в албума Ирина си сътрудничи с Георги и Свилен от група Остава, а текстовете на песните в албума са на поетесата и журналистката Ина Григорова. В конкуренция с албумите на Белослава, Мастило, Румънеца и Енчев и група Те, "В трето лице" грабва приза "Албум на годината" за 2002 г. на Годишните музикални награди на Българския Топ 100.

Освен на музикалната сцена Ирина Флорин има изяви и в модната индустрия като дизайнер на собствено марково облекло. През 2006 г. получава наградата за дебют "Златна игла".

 

_______________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар