Вход | Регистрация
Плевен 29°C

Плевенско училище с гости от 7 държави

Те са у нас по проект "Повече дървета? Да, моля!", по програмата "Коменски"

Плевенско училище с гости от 7 държави
СОУ "Иван Вазов" - Плевен

СОУ ‚‚Иван Вазов‘‘ в Плевен  е  домакин на петата визита на международна група от педагози и ученици по проекта "Повече дървета? Да, моля!", по програмата ‚,Коменски‘‘.

В инициативата са включени партниращи училища от България, Полша, Чехия, Турция, Румъния, Испания, Хърватия, Естония, Португалия. В периода от 18 до 22 ноември гостуват 36 чуждестранни приятели на българското школо. Те бяха посрещнати по стар български обичай, с хляб и сол, както и с художествените изпълнения на певческа и танцова група от децата в началните класове.

На работните сесии в идните дни всяка държава ще презентира присъствието на дървото в коледните и новогодишни празници, като вазовските малки възпитаници, използвайки своите творчески умения ще представят значението на дърветата на тези празници.

Заедно с европейските  си партньори плевенските учители и ученици ще  участват в екоинициатива.

Те ще подарят дръвчета на парк "Кайлъка”, като ги засадят на определената от Областната управа зелена площ. Учениците от 1-4 клас ще имат  задачата да поддържат това кътче в парка, като се грижат за дръвчетата на  партньорските държави още няколко години.
 
В програмата на гостите са включени и екскурзии из интересни кътчета на България. Те ще се докоснат до българските народни занаяти и изкуства, като ще опитат и едни от най-вкусните български ястия. Ще се включат в забавни игри, свързани с присъствието на дървото. Ще се срещнат и с известния български историк Божидар Димитров в Националния исторически музей.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: СОУ "Иван Вазов" Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар