Вход | Регистрация

Клисарова: Преди оставката, връзваме бизнеса с висшето образование

Клисарова: Преди оставката, връзваме бизнеса с висшето образование
TV7

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова заяви днес в Плевен, че Министерски съвет работи върхи Стратегията за висшето образование и тя ще бъде приета. В нея е заложено обвързването на висшето образование с работните места, бизнеса и производството.

Проф. Клисарова посети Плевен, за да направи първа копка на строежа на новия корпус на факултета по фармация в Медицинския университет в града. Тя заяви още пред медиите:

"Имаме вече примери за това, как бизнесът участва в определени магистърски програми както в Техническия университет в София. Плановете на тези програми се изработват заедно така, че с уменията, които студентите получават в края на обучението, да могат да бъдат включени направо в работна среда и така да се избегне допълнителната квалификация."

"В Стратегията ние залагаме по-добро управление на университетите с по-голямо участие на държавата в управлението на държавните университети, което ще регулира и качеството. Ние залагаме също 20% от държавната субсидия да отива за качество, вместо досегашните 4%."

Клисарова коментира още и плановете академичното управление да бъде разделено от административното, което вече е реализирано практически в МУ-Плевен.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар