Вход | Регистрация
Плевен 32°C

Записаха се първите студенти по медицина

Записаха се първите студенти по медицина
Медицински университет - Плевен

Новоприетите студенти по медицина в Медицински университет Плевен могат да се записват до четвъртък, 25 юли, включително. През вчерашния първия ден това направиха 26 от приетите на първо класиране, съобщиха от висшето учебно заведение.

Както всяка година, 80 ще са бъдещите медици, които ще се обучават във Факултет "Медицина", като местата са разделени поравно между мъже и жени. Максималният състезателен бал за специалността е 36.00 и се образува от удвоените оценките от двата конкурсни изпита – по химия и биология, и оценките от дипломата по същите два предмета.

Тази година с най-висок бал от първо класиране е прието момче от град Плевен с резултат 35.76, а максималният бал при момичетата е 35.50. Минималният бал от първо класиране при жените е 31.50, а при мъжете – 27.00.

Приетите студенти по медицина от първо класиране следва да се запишат до 25 юли в Студентска канцелария на Факултета по медицина. Ако не направят това в уречения срок, се считат за отказали се и отпадат от участие във второ класиране.

Не е необходимо неприетите кандидати да заявяват желанието си за участие във второ и трето класиране, тъй като приетите студенти се определят автоматично по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория. Неприетите след трето класиране кандидати обаче задължително трябва да подадат заявление за участие в следващо класиране за попълване на незаетите места.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар