Вход | Регистрация
Плевен 34°C

Студенти и млади лекари идват на конференция в Плевен

Студенти и млади лекари идват на конференция в Плевен
Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен домакинства от днес на Международна научна конференция за студенти и млади лекари. Тази година това е нейното единадесето издание и то ще премине под мотото "Обърни на страница 11”.

Над 200 студенти, докторанти  и млади лекари са заявили участие в научния форум, който ще се проведе от 16 до 19 октомври. Половината от тях са от европейски университети, с които нашето висше училище  е в партньорски отношения.

Конференцията  започва тази вечер с научна сесия, изцяло посветена на новите технологии в медицината, под ръководството на д-р Добромир Димитров,  член на Управителния съвет на Международната асоциация за минимално инвазивна  и неинвазивна медицина и сертифициран лекар за работа с терапевтичната ХАЙФУ-система, с която се стопяват тумори.

Официално конференцията ще бъде открита утре от 8.30 часа в ТЕЛЕЦ от ректора на университета проф. Славчо Томов. След което е предвидена пленарна лекция "Вируси и рак”  на проф. д-р Кълвачев, д.м.н от Лабораторията  по Молекулярна вирусология, ВМА – София.

Форумът ще продължи със занимания по секции и ще бъде закрит в петък с връчване на награди и сертификати на участниците.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар