Вход | Регистрация
Плевен 11°C

Откриха академичната година в Шуменския медицински филиал

Откриха академичната година в Шуменския медицински филиал

5 момичета влязоха за първия си учебен ден в шуменския филиал на Медицински университет – Варна.

20 студентки ще се обучават за акушерки, а 25 момичета ще следват за медицински сестри.

Директорът на учебното заведение проф. Соня Тончева посочи, че тази година приемът е увеличен с 5 места, а общия брой на всички студенти, които се обучават във филиала е 132.  

"В новия свят, който ви очаква ще се срещнете с много очарования и ще създадете красиви приятелства. Тук ви предстои да изживеете най-вълнуващите и благодатни години на младостта. 

Най-важното е да помните, че инвестирате в себе си, защото това е инвестиция във вашето бъдеще. Това е вашата лична амбиция да трупате знания и да усвоявате умения днес, които ще ви позволят да направите успешна кариерата си утре", посочи в приветственото слово директорът на филиала проф. Соня Тончева.

Едно от момичетата, които днес положиха клетвата си като студенти медици бе Первин Мехмедова. 

Като желание е посочила именно шуменския факултет и е влязла на първо класиране "Медицинска сестра". Харесва ми да помагам на хората и се чувствам добре, когато съм полезна, казва Первин Мехмедова. Тя не се притеснява от следващите 4 години - мисля, че с редовно учене, всички ще се справим, казва първокурсничката.
Надявам се да си намеря добра работа и да мога да бъда полезна в България, допълва Первин.

Сред хората, дошли на откриването, е и ст. матрос Илия Илиев. Той е бе сред първите, започнали обучение в медицинския факултет, когато той отвори врати в Шумен преди 3 години. Военният също учи за медицинска сестра. Досега не съм срещал трудности, единствено докато свикна с обстановката в болницата, каза ст. матрос Илия Илиев. Той очаква да завърши, за да може да се реализира като военен медик. Има доста свободни и незаети места, посочва военният. 

 източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар