Вход | Регистрация
Плевен 30°C

Високи резултати на изпита по биология в Медицинския

Високи резултати на изпита по биология в Медицинския
Снимка: sxc.hu

Броят на оценките много добър и отличен по биология тази година е по-висок в сравнение с предходни години, сочат изнесените резултати от първия изпит за специалността "Медицина” в Медицински университет – Плевен.

Резултатите могат да се видят в Ректората на учебното заведение. Отличните оценки - над 5.50, са 24 или 5% от общия брой при 2% миналата година. Пълните шестици са 3, в това число на двама студенти на МУ-Плевен, които желаят да се прехвърлят от платено обучение в държавна поръчка по специалност "Медицина”. Оценка много добър са получили 100 кандидати или 22% от явилите се при 8% миналата година. С добра оценка са 130 кандидат-студенти или 29% при 30% от миналата година. От друга страна, средните и слабите оценки са с по-нисък относителен дял в сравнение с резултатите от миналата кандидатстудентска кампания. Оценка среден са получили 86 кандидати или 19% в сравнение с 23% от миналата година. Слабо са се представили на изпита 105 от явилите се, което прави 23% от оценените работи, докато този процент през 2012 година е бил 36% .

Вторият кандидатстудентски изпит за специалността "Медицина" – по химия ще е утре, 11 юли. Кандидат-студентите ще се настаняват по местата си в учебните зали от 7.00 до 7.30 ч. в Ректората под ръководството и контрола на 90 квестори, които ще отговарят за нормалното протичане на изпита. Конкурсът по химия е писмен с продължителност 5 астрономически часа, включващ развиване на 2 изпитни въпроса и решаване на 4 задачи. Изпитните въпроси ще бъдат изтеглени в 7.45 ч в зала "Асклепий” на Ректората.

<<Sever.bg във Facebook>>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар