Вход | Регистрация
Плевен 34°C

Готови са резултатите от изпита по химия в Медицинския

Готови са резултатите от изпита по химия в Медицинския
Медицински университет - Плевен

Общо 123-ма  от явилите се на изпита по химия в Медицинския университет тази година са получили двойки, което прави 34% от общия брой на явилите се на този изпит 362 кандидат-студенти. Резултатите от втория изпит за специалността "Медицина" във висшето заведение вече са изнесени.

Кандидати, изкарали пълна шестица по химия, няма. С оценка над 5.50 са пет конкурсни работи на жени. С много добра оценка тази година са 12% от явилите се или 42. Както и предходни години най-висок е процентът на кандидатите с оценка добър – 32% или 117 от явилите се, докато средните оценки са 20% или 74, става ясно от анализа на резултатите от изпита по химия.

Първото класиране за специалността "Медицина” ще излезе на 22 юли, уточняват от университета. Информация за него може да се получи на място в Ректората или на интернет страницата на университета. Приетите студенти от първо класиране следва да се запишат на 23, 24 и 25 юли 2013 г. в Студентската канцелария на Факултета по медицина. Ако не направят това в уречения срок, се считат за отказали се и отпадат от участие във второ класиране.

За участие във второто класиране не е необходимо кандидатите да заявяват допълнително желанието си, тъй като класирането става автоматично по низходящ ред на състезателния бал в съответната категория. Но неприетите след трето класиране кандидати задължително трябва да подадат заявление за участие в следващо класиране за попълване на незаетите места.

Състезателният бал за специалност "Медицина” се образува като сбор от оценките по биология и химия от дипломата за средно образование и удвоените оценки от конкурсните изпити по двете дисциплини. Класирането на кандидат-студентите се извършва по низходящ бал в категориите жени и мъже, като незаетите места от една категория могат да се прехвърлят в друга. Максималният състезателен бал за специалност "Медицина” е 36.00.

<<Sever.bg във Facebook>>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар