Вход | Регистрация
Плевен 35°C

Дават почетно звание на бившия ректор на МУ проф. Григор Горчев

Дават почетно звание на бившия ректор на МУ проф. Григор Горчев
Снимка: Bulphoto

Дългогодишният ректор на плевенския Медицински университет - проф. Григор Горчев, ще бъде удостоен със званието "Почетен Ректор". Това ще се случи утре, 10 октомври, на специална церемония, част от тържествените чествания на 65-ата годишнина на висшето училище. Това е първата подобна церемония в акадамечната история на университета.

Присъждането на почетното звание е израз на заслужена признателност и уважение към проф. д-р Григор Горчев и неговия екип след два успешни мандата на управление (2003-2013 г.), подчертаха от учебното заведение. То ще бъде връчено от сегашния ректор – проф. Славчо Томов, за изключителния принос на проф. Горчев за развитието на висшето училище и утвърждаването му като модерен образователен и научноизследователски център с приоритет във въвеждането на авангардните технологии и развитието на телемедицината.

Церемонията ще се състои на 10 октомври от 11 часа зала "Магнум” на Втора клинична база.

На празника гостите и академичната общност ще се запознаят с историята на Медицински колеж – Плевен, който е най-старото самостоятелно медицинско училище в града, основано с цел обучение на медицински сестри и акушерки, което през 2007 г. става част от структурата на университета. Чрез присъждане на плакети за Заслуги към Медицински колеж – Плевен, ръководството ще отдаде заслуженото уважение и почит към бившите директори на колежа, както и към дългогодишните му преподаватели.

Третият основен момент от празничната програма ще бъде награждаване на представителите на академичната общност, които през изминалата академична година са изкачили по-високо стъпало в академичното си развитие, защитили степен "Доктор” или "Доктор на науките”, а по отношение на длъжностите – са станали "асистенти”, "доценти” или "професори”.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар