Вход | Регистрация
Плевен 31°C

Среща на бъдещи и настоящи учители в Плевен

Преподаватели от началното училище „Христо Ботев“ споделиха своя опит със студенти

Среща на бъдещи и настоящи учители в Плевен
НУ "Христо Ботев"

Дискусия на тема " Как да станем добри учители" се проведе в училище "Христо Ботев" в Плевен. Срещата беше между настоящите преподаватели в учебното заведение и студенти от Педагогическия колеж в града, специалност Начална и предучилищна педагогика.

За трета поредна година школото и младите хора си сътрудничат. Така те могат да се запознаят отблизо със своята бъдеща професия.

Директорът на училище "Христо Ботев" Цветелин Горанов каза, че студентите имат шанса да попаднат в школо с добра материална база и преподаватели с дългогодишен педагогически опит. Той поясни, че учениците му са на първо място в област Плевен в националното външно оценяване за предходната година.

От своя страна зам.-директорът на Педагогическия колеж доц. д-р Теодора Вълова поясни, че до идеята за сътрудничеството се е стигнало след инициативата "Училище за родители".

Учителите от началното училище споделиха своя опит от преподаването на малчуганите. Те обясниха как трябва да се процедира с деца от първи клас, които трудно усвояват материала или с такива, които могат да четат още от детската градина.

Студентите изказаха мнение, че базовото училище е пример за сътрудничество със семейството в момент, в който учителската професия и училището като институция нямат необходимия авторитет в обществото. Беше направена анкета, целта на която беше да се установи на какво трябва да се наблегне повече в учебните часове. Другия въпрос бе какво са научили учителите от студентите.

Срещата завърши с важния извод, че към всяко дете трябва да се подхожда индивидуално. Учителите пожелаха на студентите успешна реализация и професионални успехи.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: инфоплевен.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар