Вход | Регистрация
Плевен 28°C

ГПЧЕ представя България в състезание в Хага

ГПЧЕ представя България в състезание в Хага

Осем ученици от Езиковата гимназия в Плевен, водени от своя преподавател по гражданско образование – Лариса Василева, ще представят града и страната ни на състезание в Хага, Холандия.

Под формата на съдебен процес, който ще се развива в няколко поредни дни в Хага, отбори от цял свят ще се състезават да стигнат на финала. Процесът ще се води на английски език.

Темата на международното състезание е "Кървавите диаманти" в контекста на нарушаването на основните човешки права при техния добив и експлоатация. Учениците от ГПЧЕ – Георги Еленков, Мартина Григорова, Александра Петкова и Веселин Гонков от 12-ти клас и Емили Минева, Александър Димитров и Петър Дончев от 11-ти клас, вече започнаха активна подготовка за състезанието, която включва среща със съдии, изследване на темата и пр.

Организаторите на събитието поемат всички разходи на нашите делегати, с изключение на самолетните билети, уточниха от гимназията. От център "Отворено образование" са изпратили писмо до Община Плевен с молба да се платят билетите на нашите ученици. Ръководството на ГПЧЕ е изпратило второ писмо до Общината със същата молба. Засега няма отговор от Община Плевен на нито едно от писмата, притеснени са от училището.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар