Вход | Регистрация
Плевен 29°C

Опит за преписване и на изпита по химия в Медицинския

Опит за преписване и на изпита по химия в Медицинския
Снимка: sxc.hu

Днес в Медицинския се провежда изпита по химия за кандидат-медиците. Изтеглени бяха темите "Влияние на общото налягане върху химичното равновесие. Влияние на температурата върху равновесната константа. Принцип на подвижното равновесие” и "Монозахариди – определение. Физични и химични свойства на глюкоза и фруктоза”.

105 от кандидатите не се явиха заради слабите си оценки на първия изпит по биология. С  една анулирана работа заради опит за преписване приключи изпитът. Отново жена дръзна да наруши правилата, както се случи и на изпита по биология, но квесторите  я "хванаха”.

Как са се справили с изпитните въпроси кандидатите ще разберат най-късно до 23 юли, когато е първото класиране за специалността "Медицина”, уточниха от висшето училище. Местата държавна поръчка, за които ще се състезават успешно издържалите и двата конкурсни изпита,  са  80.

На 26 юли в Медицинския университет ще се проведе тестът по биология за бакалавърските специалности в другите два факултета  – "Обществено здраве” и "Здравни грижи” , и за Медицинския колеж.

<<Sever.bg във Facebook>>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар