Вход | Регистрация
Плевен 35°C

СОУ получи финансиране по фонд "Козлодуй"

СОУ получи финансиране по фонд "Козлодуй"
Снимка: Община Кнежа

СОУ "Неофит Рилски" в Кнежа спечели финансиране по Международен фонд "Козлодуй".

Сумата е в размер на 140 000 евро. Дейностите ще се извършат в изпълнение на подписано споразумение между Община Кнежа и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма по Мярка 3 -на фонда, администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Целта на проекта е да се подобри рентабилността, ефективността и постигне оптимална икономия на енергия на общинската образователна инфраструктура, чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност.

Основните енергоспестяващи мерки, които ще се реализират чрез проекта са топлоизолиране–саниране на стени, саниране на покриви /подпокривни пространства и подмяна/, модернизация на отоплителната система. Ремонтните работи ще бъдат завършени преди началото на учебната година.

Пряко облагодетелствани от реализацията на проекта ще бъдат около 400 ученика и 50 души педагогически и непедагогически персонал в училището, както и всички бъдещи ученици, избрали да се учат в СОУ "Неофит Рилски”.

Международен фонд "Козлодуй” се финансира от Европейския съюз и от страните-донори – Австрия, Белгия, Франция, Гърция, Ирландия, Холандия, Испания, Великобритания и Швейцария.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар