Вход | Регистрация

Има ли кандидати за научна слава?

Отлагат кастинга за "Лаборатория за слава" в Плевен

Има ли кандидати за научна слава?
Снимка: sxc.hu

Конкурсът "Лаборатория за слава" (FameLab) се отлага.

Той трябваше да се проведе в Медицинския университет в Плевен на 22 март. Тъй като регистриралите са прекалено малко обаче, той вече е отложен.

Целта на състезанието е да намери млади хора, студенти, учени и преподаватели, които желаят да говорят за своята работа, да споделят своите научни открития и намерения, привлекателното в научните си разработки.

Конкурсът се провежда в България от 2007 година. Медицинският университет се присъедини към БАН, Съюза на учените в България, Столична Община и другите партньори на "Лаборатория за слава" от тази година.

FameLab е търговска марка на Челтнъмските фестивали за култура и наука. Основан е като конкурс през 2005 година, а от 2007 година се организира и извън Великобритания, провеждайки се днес вече на три континента - Европа, Азия, Африка.

Форматът на състезанието напомня на популярни телевизионни предавания. Според него, кандидатите, които са се регистрирали, се явяват на първоначален кастинг, на който споделя предварително подготвени две 3-минутни представяния на научна тема, научно-достоверни, атрактивни и разбираемо поднесени.

Изпълнението и неговият формат са по избор на отделния кандидат. Може да включва песен, танц, поезия, снимка, картина, може да бъде представяно по различен, атрактивен начин, но не и с компютърни презентации.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар