Вход | Регистрация
Плевен 29°C

НУИ "П. Пипков" удължи принудително ваканцията на учениците

Директорът на плевенското училище приканва за търпение от страна на педагозите, учениците и родителите

НУИ "П. Пипков" удължи принудително ваканцията на учениците
НУИ "Панайот Пипков"

Все още няма издаден акт 15 на НУИ "П. Пипков" в Плевен. Представители от комисия към Министерството на културата и надзора са посетили училището и са отправили доста забележки, съобщи Жечка Димитрова, директор на НУИ "П. Пипков". По думите й забележките ще бъдат поправени до края на седмицата и актът ще може да се подпише.

Така учебните занятия се отлагат във времето. Това означава, че учениците от Музикалното са във ваканция от 11 до 15 включително. Ако строителната фирма се справи с нещата през следващата седмица, се надяваме, че седмицата от 18 ноември ще имаме разрешение за започване на учебните занятия", информира Жечка Димитрова.

Тя допълни, че всеки неучебен ден след това ще се отучва. Изпратено е писмо, адресирано до Министерството на културата, с предложение за дните, които възпитаниците ще отучват. Графикът е съобразен с матурите и с външното оценяване на седми клас. Пропуснатият учебен материал ще бъде взет преди тези важни изпити.

Тя помоли за търпение педагозите, учениците и родителите, тъй като ремонтът е доста мащабен и такъв не е правен досега, а след него училището ще придобия европейски вид. Изграден е асансьор за инвалиди, акустични стаи, библиотеката е нова и с нови мебели, там ще има още компютри, освен тези в компютърния кабинет. Тоалетните са обновени, прозорци са сменяни.

Концертната зала "Бойко Шойков” ще бъде климатизирана и в момента се довършват някои дребни детайли. Учителите от своя страна се включват в инициативата и помагат при ремонта, с нанасянето и подреждането на стаите.

Интересен е новият сигнал за започване на часовете. Това няма да е така познатия звънец, а през озвучители, разположени по коридорите и стаите, ще се чува мелодия от музикално произведение.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар