Вход | Регистрация
Плевен 28°C

Заселваме Африка с лъвове

Заселваме Африка с лъвове
Снимка: sxc.hu

Ей, това се казва новина. След като в Африка отглеждат лъвовете във ферми и богати хора си организират за забавление отстрел на дивото животно, в природата се оказват кът. Ето, защо не кой да е, а ние, България ще изнасяме за топлия континент от царете на животните. Но, истинската причина за тази мярка не е тази.

У нас популацията им е твърде голяма, струват скъпо на Общините, условията за отглеждане на места са мизерни.

В момента у нас се отглеждат 30 лъва, като само в скромната зоологическа градина на Разград има седем. На много места братя и сестри са оставени да се чифтосват, което е недопустимо, казва Явор Гечев от организацията за защита на животните "Четири лапи". Освен това и условията не са подходящи.

Според Руслан Сербезов от екоминистерството в зоопарковете ни има пренаселване с диви котки. Те са не само опасни, но изискват много средства. Един лъв изяжда дневно 5 кг месо. През зимата са нужни отопление, лекарства, ваксини и медицински прегледи.

До момента за Южна Африка са изнесени 3 лъва и един тигър, но няма да се спре дотук, защото добри условия за отглеждането на тези красиви, но скъпи животни има само в София, Стара Загора и Плевен.

<< Sever.bg във Facebook >>в. "Преса"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар