Вход | Регистрация
Плевен 29°C

Кеф си е да си зет или снаха в Плевенско

С хумор и закачки се проведе за втора поредна година Денят на доведените половинки

Кеф си е да си зет или снаха в Плевенско
посредникнюз.ком

Вярно ли е, че в плевенското село Николаево живеят най-щастливите зетьове и снахи?

Отговорът дават жителите на населеното място, които за втора поредна година организираха Ден на зетя и снахата. Инициатори на събитието бяха местното читалище "Пробуда 1919” и кметството на селото.

Още от първата сбирка е поставено началото за тържествено предаване на знамето от най-стария на най-младия зет в селото, но тъй като тази година новозадоменият зет отсъствал, пропуснали връчването на байрака. Въпреки това най-възрастният зет в селото, който е чак от Перник, държал реч, в която призовал младите да не бягат от България.

В програмата били включени и деца, които изпълнили песни, стихчета и танци, а самодейния състав за автентичен фолклор към читалището - множество народни песни. В тон с празника се включили и от групата за хумор и сатира, които разведрили обстановката с разнообразни комични скечове за снахи, свекърви, свекъри, тъщи, тъстове и зетьове.

Миналата година са били връчени грамоти за "Най-търпелив зет” и "Най-търпелива снаха” на най-възрастните в селото, а също и на най-младите. Друг пък получил грамота за "Зет-строител”, на който му е отесняла къщата на тъщата и си е построил нова. 

В плевенското село Николаево има зетьове и снахи от други населени места. Вече има и единични случаи на чужденци, които са дошли в селото, но като цяло, рядко се взимали младите от селото, по-често търсели късмета си извън него, което пък обогатява региона, казва кметицата Ваня Орозова.

Кеф си е да си зет или снаха в Плевенскопосредникнюз.ком

Кеф си е да си зет или снаха в Плевенскопосредникнюз.ком

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bgпосредникнюз.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар