Вход | Регистрация
Плевен 34°C

"Татко в целия свят" е и от Плевен!

Заради рисунките си деца от града получиха сертификати за постижение от международен детски конкурс

"Татко в целия свят" е и от Плевен!
Колорит

Единадесет деца от арт школа "Колорит” – Плевен бяха отличени със Сертификат за постижение от Международния конкурс за детска рисунка "Татко в целия свят”.

Конкурсът в Норвегия е организиран от Фондацията за изкуство и култура за децата и Международния музей за детско изкуство в Осло. Идеята е била децата от всички краища на света да нарисуват образа на своя татко и така да се получи един огромен сборен портрет на татковците по света.

Организаторите са получили 22 000 творби на деца от 22 страни. От тях са селектирани най-добрите 100 на които са присъдени Сертификати за постижение. Сред тях са и плевенските "колоритчета".

Музеят за детско изкуство има уникална колекция от детски произведения от цял свят и целта е да ги съхрани за идните поколения. Музеят е собственост на частна Фондация за изкуството и културата, която съществува от 1980 г. и е член на Международната асоциация за музей към ЮНЕСКО.

Директорът на Международния музей за детско изкуство Ангела Голдин е отправила благодарствено писмо до ръководителя на арт школа "Колорит” Майя Ананиева за изключително високото ниво на представените творби на нейните ученици в конкурса и е отправила предложение за бъдеща съвместна работа като партньор в международни арт проекти.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар