Вход | Регистрация

Прогноза: Вълна от фалити през 2022-а

Прогноза: Вълна от фалити през 2022-а
Повече за:

Вълна от фалити се очаква през 2022 г., когато правителствата ще започнат да оттеглят подкрепата си, която помогна на компаниите да се задържат над повърхността по време на пандемията, според доклад на експертите от Euler Hermes.

Прогнозата е, че през 2022 г. ще станем свидетели на 15 процента скок на фалитите - след две години на спад: през 2020 г. техният брой намаля с 12 процента, а през 2021 г. се очаква да намалеят с още 6 процента.

Дори и с очаквания ръст, догодина те вероятно ще останат с 4 процента под нивата от 2019 г.

На някои развиващи се пазари обаче те вече се връщат на предпандемични нива, според доклада. В много от тези страни бяха въведени отново здравни мерки за ограничаване на разпространението на вируса, но политиките за подкрепа вече не са с такъв мащаб.

В Африка броят на фалитите още тази година ще надхвърли предпандемичните нива. В Централна и Източна Европа, както и в Латинска Америка, това ще се случи през 2022 г.

Завръщане към тях се очаква и в Испания и Италия през тази или следващата година, докато в Швейцария, Швеция и Португалия ще има ръст през 2022 г., но нивата ще останат под тези от 2019 г.

В Индия се очаква плашещ ръст от 69 процента, докато за Азиатско-тихоокеанския регион като цяло повишението ще е 18 процента.

В САЩ нивата ще останат ниски през тази и следващата година.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар