Вход | Регистрация

Примката на Меркурий ни удря по джоба

Примката на Меркурий ни удря по джоба
Снимка: NASA

Примката на Меркурий е надвиснала над България и света и дърпа инфлацията нагоре, множи семейните скандали, катастрофи и инциденти. Астроявлението настъпва 14 дни преди последния за годината ретрограден Меркурий (от 27 септември до 18 октомври), обясни пред "Телеграф" топастрологът Татяна Янковска.

Негативи

"Две седмици преди първата планета да обърне посоката си по хоризонта, реално вече усещаме всички негативи на ретроградността й. Планетата започва да намалява скоростта си и на Земята иде царството на хаоса. Инфлацията ще се повиши и задълбочи. Ако досега тя е била просто цифри, то в момента всеки ще я усети с джоба си, защото, където има възможност, цените ще бъдат повишени тихомълком нагоре. Меркурий е във Везни (кардинален знак), поради което ситуацията ще се засили още повече", анализира звездните знаци експертката.

По думите й хората по-лесно ще губят контрол – тръгват спорове, ПТП-тата ще се множат, а където има проблеми, замитани с годините, ще лъснат. Татяна Янковска посочи като пример ужасната катастрофа в Айтос, при която камион уби баща и двете му деца. Тъй като Меркурий се свързва с децата, те винаги са най-уязвими в тези критични дни от годината.

Пътувания

"Избягвайте пътуванията, ако не са крайно наложителни. Винаги съм казвала, че ако чакате автобус на голямо шосе, то бъдете 2-3 метра по-назад от пътното платно. Аз съм и на принципа, ако някой гони влак или автобус сега, да не бърза, по-добре е да го изпусне", коментира Янковска. Изчислява, че 26, 27 и 28 септември също ще бъдат доста критични.

Коалиция

"В дните около и през ретроградния цикъл на Меркурий недоразуменията стават буквално всекидневие. А с оглед на цялата политическа обстановка можете да си представите какво ни предстои – нова порция скандали, компромати и липса на диалог", предупреди астроложката.

Тъй като първата планета сменя посоката си в седмия зодиакален знак (отговарящ за хармонията и партньорствата), се очаква още сериозно обтягане на професионалните и личните отношения заради интриги, конфликти, липса на дипломатичност и компромиси. По отношение на работата Татяна посъветва до края на октомври да не се сменя.

Работа

"Тук има една тенденция - който където е на добра позиция, подплатена финансово, е желателно да не влиза в спорове с колеги и шефове, за да не пострада. Недоразуменията в семействата също ще ескалират. Не тръгвайте да си изяснявате отношенията - кой крив и кой прав, защото опасността да се стигне до развод нараства в пъти. Тъй като Меркурий сменя посоката си в знака Везни, това ще активира сектора на явните врагове. Много от споровете ще се пренесат в съда. Успоредно с това документи, свързани с имоти, корупционни практики, злоупотреби могат да бъдат потулени или унищожени", изрежда възможните материализации на астротенденциите Янковска.

Сектори

По правило ретроградната фаза на Меркурий влошава комуникациите, транспорта, дребния бизнес и ученето.

Като цяло е неблагоприятно да се подписват важни договори, да се купуват още скъпи произведения на изкуството, битова и офис техника или автомобили, защото може да се появи на по-късен етап дефект или да размислим относно целесъобразността на инвестицията си. Другото е да не се започва нова работа. Астролози коментират, че има изключение от правилото, когато се касае за сезонна заетост или по заместване.

Източник: "Монитор"Докладвай за нередност в статията
Добави коментар