Вход | Регистрация

Площадка за отдих и деца изграждат в Плевен

Площадка за отдих и деца изграждат в Плевен
Община Плевен

Площадка за отдих и игра на децата изгражда Община Плевен на пл. "Агадир”, информират оттам.

Обектът се намира на покрива на подземните общински гаражи. На територията се обособява площадка за деца от 3 до 12 год., зелени площи и търговска част, където ще бъдат преместени съществуващите на тролейбусната спирка 8 павилиона.

В момента се извършва демонтаж на старата и поставяне на нова настилка, както и поставяне на цялата инсталация, свързана с отводняването на покрива. Върху дренажния композит се изпълняват настилка от бетонови плочи и тревните площи.

Детската площадка е с площ 436 м2. Настилката е ударопоглъщаща. Предвижда се поставяне на комбинирано детско съоръжение,  включващо: мост подвижен под, перископ, щурвал, пързалка, наблюдателна кула, навес, пожарникарска стълба. На отделни площадки ще се монтират: люлка за деца от 3 до 12 г. и за деца до 3 години. В района на детските съоръжения ще се поставят  перголи, пейки и кошчета за отпадъци. Детската площадка се отделя от търговската площ с ограда с височина 1 м. Към ул. "Вардар” оградата е с височина 2 м поради голямата денивелация  и  с цел избягване на злополуки.

В търговската зона ще се поставят съществуващите павилиони и ще се оформят кътове за сядане с пейки и кошчета за отпадъци.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар