Вход | Регистрация

Кобрата става студент, 100 Кила иска да учи екология

Кобрата става студент, 100 Кила иска да учи екология
Снимка: Булфото
Повече за:

Звездният боксьор Кубрат Пулев официално стана студент в УНСС, след като се записа да изучава магистърската специалност "Политика и бизнес". Това се е случило във вторник, а учебното заведение не пропусна да се похвали с новия си възпитаник.

"От обучението си в УНСС очаквам да натрупам много нови знания, които да са ми полезни в бъдеще. Наясно съм, че тук професионализмът е на много високо ниво", коментира Кубрат Пулев.

Спортистът бе посрещнат тържествено от бъдещите си преподаватели - проф. Цветана Стоянова, която е заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. Георги Янков, основател и дългогодишен ръководител на катедра "Политология" в УНСС, доц. д-р Елена Симеонова, зам.-декан по учебната работа и в.и.д. ръководител на катедра "Политология".

Кубрат обаче не е единственият пример за известна личност у нас, която тепърва ще прекарва безсънни нощи в потапяне  из света на академичната литература и подготовка за сесии.

Че има подобни амбиции, призна и рапърът Явор Янакиев, по-познат на широката публика като 100 Кила. След като през миналата есен взе дипломата си за средно образование, рапърът се замисли и за прием в университет. Още след като завърши 12-и клас, той даде заявка, че ще продължи да учи. "Постоянно мисля къде ще запиша висше образование. Искам да продължа да уча. Занимавам се с екологични каузи. Постоянно чуваме за замърсени реки, язовири, почви", коментира 100 Кила пред Нова телевизия, с което издаде към каква специалност се е насочил.

Друг пример е звездата Симона Халачева от "Откраднат живот", която съчетава актьорските си занимания с любовта към запечатването на момента и сега е докторант по фотография в Художествената академия.

"Първото, което си купих със заплатата от "Забранена любов", беше полупрофесионален фотоапарат. Веднъж разказах на моя дядо, че страшно искам да се науча да снимам с лентов фотоапарат. И неочаквано за мен той извади от един кашон 2 стари руски фотоапарата плюс сушилня, ваничка за проявяване, лампи, фотоувеличител - цяла лаборатория. Оказа се, че навремето и той е имал тази страст", споделя актрисата.

Междувременно младата певица и инфлуенсърка Биляна Лазарова - Биляниш, която наскоро дебютира с първото си поп-фолк парче "Няма те, няма", учи бакалавърска програма по психология в НБУ.

В коридорите на същия университет се разхожда и красивата актриса Елена Петрова, която пък е решила да премине от другата страна на обектива и да запише специалност "Кино и телевизия", за да усъвършенства познанията си в сферата на режисурата.

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар