Вход | Регистрация

Протест на пътни фирми блокира днес София

Протест на пътни фирми блокира днес София
Стоп кадър, НОВА

София е блокирана днес от протест на пътни фирми, в който се включиха около 3000 души и около 100 тежки машини. Протестът е организиран от браншовата камара "Пътища".

Тежката техника е разположена в две колони на пътното платно, за да не се затруднява движението. В 07.15 - колоната потегли по бул. "Цариградско шосе" и после по бул. "Цар Освободител" и вече е паркирана в отсечката на бул."Цар Освободител" и ул. "Раковски".

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл."Александър Първи".

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Дондуков".

Водачите на тежката техника ще бъдат наказани с глоба от 30 лв., тъй като нарушават Закона за движение по пътищата, съобщи Борислав Муеров, зам.-директор на ГД "Национална полиция", цитиран от БТВ. 

"Напрежението в бранша, липсата на какъвто и да било диалог води до промяна на исканията ни. Всички пътно-строителни фирми, членуващи в ББК "Пътища”, искат оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова! Настояваме за конкретни действия по разплащането на дължимите суми", обясняват организаторите от Българската браншова камара "Пътища".

Регионалният министър обаче смята, че пътните фирми нямат основания за протест, тъй като са преведени аванси за 1.5 млрд.лв., а извършените дейности са за около 900 млн.лв. Тя заяви, че вече няма да преговаря с професионални организации, а само със собствениците на фирмите, които е поканила днес на разговор.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар