Вход | Регистрация
Плевен 28°C

Покорете Ботев за Празника на туризма

Всяка последна неделя на август ентусиастите се включват в похода

Покорете Ботев за Празника на туризма
turistbg.com

Над 120 души от туристическо дружество "Кайлъшка долина" - Плевен ще отбележат Празника на туризма, изкачвайки връх Ботев.

Празникът традиционно се провежда в последната неделя на август и тази година от дружеството ще се съберат на хижа "Плевен".

Близо 60 ентусиасти от Клуба по пешеходен туризъм - Плевен към Туристическото дружество ще вземат участие, съобщи председателят на Клуба, Поля Генчева. От Клуба на ветераните ще се включи единствен представител - Евгения Табачкина. Членовете на Клуба по пешеходен туризъм вече са се подготвили с тениски и шапки с логото на Дружеството и Клуба.

На 29 август, с автобуси от паркинга зад Военния клуб ентусиастите ще се отправят към хижа "Плевен".

На 30 август основната група ще поеме своя поход към връх Ботев в 6:00 часа сутринта, а участниците в скоростното изкачване на върха ще тръгнат в 9:00 часа.

Лидия Цанова, от "Кайлъшка долина" сподели, че всеки, който желае може да се включи в скоростното състезание.

Към момента около 20 участници са заявили, че ще се включат в надпреварата.

В събота, от 12:00 часа на връх Ботев, с участието на всички, изкачили върха, ще се проведе тържество по случай 119 години от началото на организирания туризъм в България, 151 години от рождението на Алеко Константинов и награждаване на участниците в скоростното изкачване.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар