Вход | Регистрация
Плевен 19°C

Младежи тръгват по стъпките на Левски

Те са участници в 20-тия юбилеен Национален туристически поход "По стъпките на Левски", който ще се проведе на 12-16 юли

Младежи тръгват по стъпките на Левски
Снимка: Булфото

Вярвате или не, но младежи ще вървят по стъпките на ... Левски.

Похвално! За пореден път!

20-тият юбилеен Национален туристически поход "По стъпките на Левски" ще се проведе на 12-16 юли.

Записали са се над 220 участници. Те ще бъдат разпределени в 7 лъча.

93 са ученици и студенти, от които 65 ученици от Плевен, а останалите са от Видин, Карлово, Никопол, Челопечене, София. Плевенските ученици основно са от МГ, ПГ по туризъм, ГПЧЕ, СОУ "П. Яворов". За четвърта поредна година в похода ще има организирани туристи от Санкт-Петербургския държавен университет, Русия.
Маршрутът, по който десетки родолюбци се отправят всяко лято е Плевен - Карлово. Близо 1 300 души са взели участие в похода през годините.

Официалното откриване на тазгодишния поход ще е на 13 юли, в неделя от 18.30 часа пред паметника на Апостола в Плевен.

Първи тръгват на 12 юли 5-ти лъч, с ръководител Галя Цветкова. На 14 юли в 07.00 чеса от паметника на Апостола тръгват всички плевенски ученици разпределени в 1-ви до 4-ти лъч. Последни, на 16 юли, тръгват ветераните от 6-ти лъч с ръководител Емил Недков и ретро лъчът на Васил Копчев, почетен председател на Общински комитет "Васил Левски" - Плевен, създател и главен ръководител на похода, заедно с още шестима от основателите му от 1995 година.

<< Sever.bg във Facebook >>посредникнюз.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар