Вход | Регистрация

Георги Панайотов: Полетът край Шабла е възстановен до последната секунда

Георги Панайотов: Полетът край Шабла е възстановен до последната секунда

Полетът е възстановен до последната секунда, цялата информация е снета. Потвърждават се заключенията от доклада на Военна полиция. Не е човешка грешка, загубата на пространствена ориентация е нещо специфично. Има посочена вторична причина, има неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята. Това заяви в ”Денят започва” по БНТ служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

"Това е извън моите правомощия - да посочвам виновни. Категорично се отрича, че самолетът е свален или е взривен. Самолетът е бил в техническа изправност. Отрича се всякаква версия за атака, ракета. Не са приключили следствените действия по случая. Главният командващ е българин, учението е българско", допълни Георги Панайотов.

 

"Всичко е ясно за черната кутия, не са приключили следствените действия по случая. Единствената структура и институция, която може да оповестява кой е виновен за инцидента е съдебната система и прокуратурата"", уточни Панайотов.

 

Във връзка с инцидента в Чешнегирово той заяви: "Безбожие е да се напълзява трагичен инцидент със смърт на млад български военнослужещ, за да се прави партийна пропаганда. Разпространяват се безскрупулни лъжи. Това, което направи Военна полиция, след като е открила безжизненото тяло, е да обезопаси стаята, докато дойде представител на прокуратурата, след това всички следствени действия и разследвания са правени от тях, не от Военна полиция и Министерството на отбраната. Ние приемаме техните заключения, защото това не е под нашата юрисдикция. Министерството на отбраната никога не е казвало дали е убийство или самоубийство".

 

Министърът добави, че Българската армия се нуждае от превъоръжаване - нови оръжия, самолети, хеликоптери, танкове, радари, оборудване.

 

По думите му има огромен проблем в регионалната служба в Пловдив.

 

"На територията на Афганистан все още има хора, които са работили за България и трябва да бъдат евакуирани, около 15-20 души", каза още Георги Панайотов.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар