Вход | Регистрация

Френска компания ще инвестира в Плевен

Очаква се да се разкрият 500 нови работни места

Френска компания ще инвестира в Плевен
Снимка: Север.бг

Фирмата, закупила през 2006 г. от Община Плевен парцел в жк "Сторгозия" в района на ЛВТ с намерение там да строи голям търговски комплекс, предлага ново споразумение за инвестиционни намерения. Осъществяването на инвестиционния проект не може да стане без подкрепата и гаранцията на Община Плевен.

Същата фирма се отказва от строителството на мол. Като причина посочила финансовата криза, навредила на строителството и търговските комплекси в страната. Затова е било решено да не се влагат инвестиции в проект, който ще фалира. Това би довело до потенциална загуба на работни места и финансови затруднения на търговски сътрудници.

Фирмата намерила френски партньор, занимаващ се с производство на кабели и кабелни системи, извършващ дейността си навсякъде по света. Осъществяването на инвестиционния проект с френската компания цели започване на производство и създаване на нови работни места.

Френската фирма ще наеме базата, която се планира да се изгради на закупените терени. Поставеният срок за изграждане е 18 месеца. Базата ще се простира на близо 3 000 кв. м., на 1 000 кв. м. - складово помещение и близо още толкова площ ще бъде отделена за офиси, паркинг и други помещения. Очаква се броят на работните места да нарасне постепенно от 150 до 500.

При изпълнение на проекта изготвилата го фирма и общината няма да имат претенции от парично, имуществено или каквото и да било естествено, записано е в споразумението. За закупуването на имота компанията е заплатила 3 млн. 113 хил. лв. и данъци на стойност 89 682 лева. Закупила е и два съседни имота.

Очаква на 28 ноември в предстояща сесия на Общински съвет кметът на града да внесе предложение за създаване на комисия. Целта на комисия ще е разгледа споразумението и да внесе до 10 декември доклад с констатации и препоръки.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар