Вход | Регистрация

Какви са необходимите документи при теглене на бързи кредити?

Какви са необходимите документи при теглене на бързи кредити?
pixabay.com
Повече за:

Нормално е ежемесечно да имате много и различни разходи. Понякога е трудно да се справите сами с тях и се налага да потърсите заем. С времето хората разбраха, че да молят близки и познати не е добро решение. Ако са ви необходими пари на момента, е разумно да кандидатствате за бързи кредити от A1

Този тип финансови услуги стават все по-популярни, защото са удобно решение на паричен проблем. Има редица ситуации, в които парите ще са ви от полза. Ще получите отговор дали сте одобрени до няколко минути, а оформянето на документите при кандидатстване може да стане изцяло по интернет. 

С какво се характеризира бързият кредит?

Този заем може да бъде наречен краткосрочен, тъй като сумите, които се отпускат, не са толкова високи. Известен е още и като заем до заплата, защото целта му е да ви помогне финансово, докато получите месечното си възнаграждение. Сумите могат да варират от 500 до 3000 лв. и са за период, избран от вас. Тук ключов момент е възможността да ги получите изключително лесно и безпроблемно. Това със сигурност е и вашето очакване, когато е възникнала спешна нужда от пари.

Банките ще ви поискат различни документи при кандидатстването, включително и трудов договор. Модерните небанкови финансови компании са много по-гъвкави и това ги прави предпочитани от клиентите. Кандидатстването за бързи кредити може да бъде изцяло онлайн само с лична карта, без доказване на доходи. Ако възникне някаква спешна нужда от пари, винаги може да се обърнете към подобна фирма и при добра кредитна история, от нея ще ви предоставят желания заем. Плюсовете на това да изтеглите бърз кредит са много:

  • не се изисква доказване на минимален доход – това ви позволява да получите сумата лесно. Все пак е препоръчително да имате доходи, с които да погасявате вноските си;

  • периодът на връщане на заема е кратък – това също може да бъде отчетено като предимство, защото е по-малка вероятността да задлъжнеете дългосрочно. Бързият кредит ви предоставя пари при спешна нужда, които може да върнете още със следващата си заплата;

  • не се изискват поръчители – не е нужно да търсите поръчител или да представяте някакво обезпечение, както е с по-големите заеми. Тук всички процедури са опростени и максимално гъвкави, за да не се губи ценно време.

Този вид финансова услуга е популярна, именно заради удобството, което предоставя на всеки кредитоискател.

На какво е добре да обърнете внимание?

Ако ви предстои тегленето на такъв вид заем, проучете въпроса по-детайлно и се запознайте с лихвените проценти на съответната компания. Разгледайте различни оферти, за да откриете най-подходящата за вашия случай. Хубаво е, че в сайтовете на съответните кредитодатели може да разгледате електронния калкулатор, който изчислява вноските ви заедно с лихвата. Така предварително ще прецените каква сума и за какъв период да вземете. Заемът трябва да бъде използван рационално, а не за незначителни покупки. Смисълът от него е да ви бъде полезен в определен момент, а не да се превръща в ежемесечен навик.

Какви документи са нужни при кандидатстване за бърз кредит?

Тук е съществената разлика между отпускането на заем от небанкова финансова институция и от банка. Когато кандидатствате в банка, е добре да знаете, че предварително се изискват редица документи, а тяхната проверка и сверяване отнема прекалено много време. В случая парите ви трябват спешно и е добре да имате опция, при която ги получавате сравнително бързо. Тук ще ви запознаем с конкретните стъпки за теглене на бърз кредит от частна компания:

  • правите си регистрация в избрания сайт – това е важно, тъй като след това ще може да използвате профила си, за да следите различните промоции на фирмата, да се информирате за датите, на които трябва да преведете вноските си и други полезни неща;

  • избирате сумата на бързия кредит – това става с помощта на онлайн калкулатор. С него ще видите точната вноска, която дължите, и периода на погасяване на заема;

  • попълвате личните си данни – задължително трябва да предоставите валиден документ за самоличност. Важно е да сте български гражданин и да сте навършили 18 години;

  • получавате отговор до 15 минути – няма да чакате дълго, за да разберете дали сте одобрени. Служителите ще проверят вашето кредитно досие, преди да получите определена сума;

  • избирате как да получите парите – за ваше удобство това може да стане директно към личната ви банкова сметка или на каса на EasyPay.

Един от основните мотиви на повечето кредитоискатели да се обърнат към частна фирма е това, че не се изискват почти никакви документи.

Кога бързият кредит не е добра идея?

Преди да потърсите подобна финансова услуга, е важно да помислите внимателно доколко е спешна нуждата ви от пари. Хората често смятат, че когато сумата е по-малка, ще могат да я върнат навреме. Възможно е различни обстоятелства да ви попречат и тогава се стига до теглене на нов бърз кредит, за да рефинансирате стария. 

Не бива да попадате в подобна ситуация, защото тя още повече ще засегне бюджета, с който разполагате. Добре е да си създадете определени навици и да спазвате финансова дисциплина. Следете внимателно всичките си разходи и при възможност заделяйте от доходите си всеки месец по 10%. Не правете скъпи покупки, ако парите не ви достигат за тях. Важно е да не забравяте, че бързият кредит е удобство само когато става въпрос за моментна необходимост от допълнителни средства. Използването на тези средства за ненужни вещи не е препоръчително.

Как да изберете частна финансова компания?

В онлайн пространството ще срещнете различни примамливи предложения. За да се спрете на правилния партньор, е добре да разгледате условията и офертите, които предлагат компаниите. Прочетете мнения в интернет за тях и се доверете на такива с доказано име и добра репутация. Препоръчваме ви още да попитате ваши близки и познати дали са използвали услугата и от коя фирма биха ви препоръчали да вземете заем. Това кратко проучване е полезно, защото ще ви даде нужното спокойствие, че се доверявате на подходящ партньор, с който ще имате добри финансови отношения.

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар