Вход | Регистрация

Възстановяват баскетболният турнир Купа „Плевен“

Възстановяват баскетболният турнир Купа „Плевен“

На 20 и 21 септември в Плевен ще се проведе баскетболният турнир Купа "Плевен", който е посветен на 140-годишнината от Плевенската епопея. Събитието ще бъде открито с изпълнение на химна на Републиа България, което ще поднесе на публиката в зала "Балканстрой" специалният гост Люси Дяковска. Това съобщи в пресклуба на БТА в Плевен старши треньорът на Баскетболен клуб "Плевен" Александър Дяковски.

В турнира участие ще вземат отборите на БК"Спартак"-Плевен с капитан Герасим Николов, БК"Левски-2014" – София с Тити Папазов, БК"Черно море-Тича"-Варна с Дарин Великов и БК"Академик Бултекс99" – Пловдив с Асен Николов.

В двата турнирни дни ще се играят по две срещи – от 18:00 и от 20:30 часа. При равен резултат ще се играят 5-минутни продължения.
Билетите за турнира са по 5 лева като важат за двете срещи в деня, за който са закупени.

В първия ден от 18:00 часа един срещу друг се изправят баскетболните отбори на "Левски" и "Академик Бултекс 99", а в 20:30 ч. Ще започне срещата между "Спартак" и "Черно море - Тича".

Идеята за възстановяването на баскетболния турнир, който в миналото е бил и с международно участие, е на старши треньора на "Спартак" – Плевен Александър Дяковски, който призова феновете за подкрепа. Дяковски покани и всички плевенчани, които не посещават редовно спортни събития.

"Идеята ни е да играем различен нестандартен и неудобен баскетбол който ще е по агресивен, високо резултатен и приятен за публиката". Така Дяковски определи накратко тенденцията в работата на почти изцяло новия състав на баскетболния отбор на плевенския клуб "Спартак". 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар