Вход | Регистрация
Плевен 30°C

Ветерани се състезават във футболен турнир

Ветерани се състезават във футболен турнир
Снимка: sxc.hu

За поредна година в плевенското село Коиловци ще се проведе превърналия се в традиция Турнир по футбол за ветерани. Ще се включат отборът домакин ФК "Бойчинов” и ФК "Боримечка” от побратимения на Коиловци град Клисура. В надпреварата ще участват и ветераните от ФК "Спартак” – Плевен.

Турнирът ще бъде открит днес, 2 август, от 18 часа на стадиона в селото. Сред поканените официални лица са няколко кмета – на Община Плевен проф. Димитър Сойков, на Клисура – Борис Петров, който е родом от плевенското село домакин, на село Розино, община Карлово – Димитър Петров. Очакват се събитието да уважат и двама народни представители – Петър Дулев от Коалиция за България и Владислав Николов от ГЕРБ.  Гост се очаква да бъде и ректорът на СА "Д. Ценов" гр.Свищов – проф. Величко Адамов, както и ветерани от ЦСКА.

В турнира ще бъдат връчени грамоти за класиране на първо, второ и трето място. Индивидуални награди  ще бъдат раздадени в шест категории. Ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият футболист, най-добрият играч и най-добрият вратар, грамота ще има и за най-прецизен изпълнител и разбира се, за голмайстор на турнира.

Главен организатор на турнира е Емил Илиев, председател на ФК "Бойчинов" – Коиловци. А домакините държат да споменат, че пазител на традицията е кметът на Клисура – Борис Петров, а верен другар е Димитър Петров, кмет на село Розино. Благодарности изказват и на главния спонсор на турнира.

За  доброто настроение на гостите и на зрителите ще допринесат изпълненията на духовата музика от гр. Славяново с ръководител Володя Дешков и осигурината почерпка /скара и наливна бира/ за участници, гости и публика. А на празничната вечеря за участници и официалните гости ще пее Христо Кидиков.

Спортното меропиятие е част  от програмата, свързана с отбелязването на 340 години от първите писменни сведения за село Коиловци, уточняват организаторите.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар