Вход | Регистрация
Плевен 22°C

Спортът и туризмът стават общинска политика

Днес беше представен петият зам.-кмет на Община Плевен

Спортът и туризмът стават общинска политика
Община Плевен

Зам.-кметът на младежта, спорта и туризма на Община Плевен беше представен днес от кмета Георг Спартански. Това е Иван Кюлджийски, който е пети поред заместник-кмет в местната управа.

С това назначение г-н Спартански иска да насочи силите на Общината в сферите на спорта и туризма, които по думите му са подценявани години наред. Ресорният зам.-кмет е икономист и добре познато лице в спортните среди.

За развитие на спорта в общината ще се търсят средства през национални и европейски програми, включително и такива по трансграничното сътрудничество, заяви още г-н Спартански.

Той припомни, че зала "Спартак” е включена за енергийна ефективност за около 200 хил. лв.по програма "Красива България”, половината от които са собствен принос на Община Плевен.

Предстои изготвянето на проект за газификация на зала "Спартак” и за ремонт на зала "Балканстрой”. По линия на трансграничното сътрудничество ще се кандидатства за изграждане на нов плувен басейн, очаква се и финансиране на голям проект за парка до Гривица.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар