Вход | Регистрация
Плевен 32°C

ТИД 2013 ще акостира в Никопол

Международната регата „подминава“ Загражден и Белене

ТИД 2013 ще акостира в Никопол
Снимка: Bulfoto

За първи път в историята на международната регата по река Дунав ТИД няма да акостира в Загражден и Белене, а ще го направи в Никопол – пак за първи път. Решението е било взето на международна ТИД конференция, проведена през октомври 2012 година в Мали Зворник, Сърбия. За това съобщава плевенският вестник "Посредник".

Ежегодният гребен поход по Дунав, който преминава през почти всички страни по течението на реката стартира в края на юни от Инголщад, Германия. За почти два месеца около 200 души с лодки и около 100 души наземна съпътстваща група ще изминат около 2 020 км. Спирката в Никопол е финал на един от етапите, които се провеждат във вдяка една Дунавска страна.

ТИД 2013 ще акостира в НикополБулфото

Очаква се регатата да влезе в български води днес, а на 17 август да спре в Никопол, за да стане част от празниците на града, които се провеждат от 15 до 18 август.

Подготовката за приемането на стотиците участници в ТИД 2013 включва богата културно-развлекателна програма. Плажът, където ще се разположи палатковият лагер на участниците в международната регата, се разчиства.

На 25 август речния поход ще мине в румънски води и ще завърши на 5 септември.

Любопитна подробност е, че на 20 август към регатата ще се включат и каякари, които ще продължат с ТИД до 25 август.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар