Вход | Регистрация
Плевен 28°C

Екоентусиасти от с. Байкал бяха на екоучилище в Рила

Екоентусиасти от с. Байкал бяха на екоучилище в Рила
Община Долна Митрополия

Двама представители на долномитрополитското село Байкал взеха участие във 2-то издание на екоучилище "Приятели на водата” в Национален парк "Рила”. Проявата, която се проведе от 5 до 9 август бе организирана от Български младежки воден парламент. Участници бяха ръководители, ученици, младежи и експерти от цялата страна.

Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси/ОЦИДЗИ/ в с. Байкал се представи с Николай Крумов, студент по специалността "Икономика на туризма” и участник в проекта "Дунавци” на СНЦ ЕкоБайкал и  Иво Джокин, директор на центъра. Екоучилището се реализира с експертната подкрепа на институции от Министерство на околната среда и водите, Басейнови дирекции Пловдив и Плевен и Национален парк "Рила”.

Програмата на байкалци и другите екоентусиасти включваше интересни и забавни дейности – интерактивни игри, групова работа и работа в екип, свързани с проблемите на опазването на водата и биоразнообразието в НП "Рила”. Репортерският екип на екоучилището "Екорепортерите” отразяваше ежедневно събитията в специален вестник.

А практическите дейности включваха: ”На фотолов за рилски ендемити и реликти” под професионалното ръководство на изявените учители по биология и география, хидрометрични измервания на показатели на водата с мобилна лаборатория, "Водна олимпиада”; образователни екоигри за запознаване с биоразнообразието на Рила; арт дейности, както и лазерно астро парти "Под небето на Рила”.

Доброволческите дейности включваха раздаване на специални листовки на туристите за поведението им в парка и опазването на природата от замърсяване.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Община Долна Митрополия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар