Вход | Регистрация

Със суджукарски игри, скари и концерти премина 10-ият Празник на горнооряховския суджук +СНИМКИ

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри събитието в Г.Оряховица

Десетото издание на Празника на горнооряховския суджук премина с много суджукарски състезания и концерти в центъра на Горна Оряховица.

То се състоя през почивните дни, а специално за откриването пристигна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която заедно с кмета инж.Добромир Добрев даде старт на събитието.

Горнооряховският суджук е най-известният месен продукт в България, пожелавам по-голямо производство, инициатива за участие в промоционалните европейски програми, чийто бюджет е увеличен със 111 млн.евро за тази година, каза министър Танева. Тя пожела също на местните производители да не правят компромис с качеството и рецептата на своя продукт.

Празничните дни предложиха изпълнения на самодейни състави от общината и гости, кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване. Концерти на Орхан Мурад, Нелина, оркестър "Експрес бенд” и други изпълнители повишиха допълнително настроението. Снощи събитието беше закрито с пищна заря

Организатори на Празника на горнооряховския суджук са Община Горна Оряховица и фирмите "Боби”, "Родопа 96” и "Стефанов – Иван Стефанов”.


Разгледайте снимки от празника тук.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар