Вход | Регистрация

Младежкият парламент с представители на национален форум

В програмата е включено обучение по парламентаризъм и един ден работа в Президентството

Младежкият парламент с представители на национален форум
Горнооряховски младежки парламент

Христомир Куцаров и Петър Петров от Горнооряховският младежки парламент ще представят Общината в  в ХІV национална есенна сесия на Български детски и младежки парламент. Темата на форума е "Гласът на младите - ключът към демокрация”.

София ще бъде домакин на събитието, в което ще се включат млади лидери от цялата страна,  представители на различни младежки организации, младежки и ученически парламенти и съвети от цялата страна.

По традиция партньори на събитието ще бъдат Столична община, Президентството на Република България, Народното събрание, както и българските общини.

Акцент в есенната сесия ще бъде повишаване активността на младите хора. Специално внимание ще се обърне на нуждата от тяхното гражданско сдружаване и повишаване капацитета на организациите им. Целта е въвличане, реална инициатива и участие на гражданските младежки структури в обществения и икономически живот.

За първи път в програмата е включено и обучение по парламентаризъм. Част от него ще бъде провеждането на един работен ден в Президентството. Във форума ще участват и евродепутати, работещи пряко по въпросите, свързани с младите хора.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар