Вход | Регистрация

Общината на 101 място по финансова дисциплина

Общината на 101 място по финансова дисциплина
Снимка: sxc.hu

Над 834 000 лв. са привлечени допълнително в бюджета на Община Горна Оряховица към 30 септември. Просрочените задължения са наполовина спрямо същия период на 2011 г. Общината показва 8 пъти по-висока инвестиционна активност и преминава в по-благоприятна група. Наличностите по сметки в края на периода са 1 782 128 лв., основно целеви. 

 

 

Проектите финансирани по различни програми, по които се работи в момента са на стойност 22 159 098 лв. В деветмесечието бяха приключени и получихме окончателните плащания за проекти на стойност 3 709 195 лв. Очаква се одобрение по още два проекта.

Имуществените данъци и неданъчните приходи към 30 септември са събрани на 76 % и показателят бележи ръст 6.2 % спрямо същият период на 2011 г. или с 259 543 лв., вследствие всички мерки за повишаване събираемостта на приходите, които ще продължат и през следващата година. Престои инсталирането на POS терминали за плащания с дебитни и кредитни карти, както и възможността за проверка на задълженията он-лайн. Създадена е организация за средствата по рентните плащания на хората. Стартираха различни он-лайн услуги и гражданите могат да подават заявления електронно.

Общината приключи деветмесечието с 303 322 лв. неразплатени разходи, като се използват възможностите на договорените по-дълги срокове на разплащане.

Така по разработената и приложена от Министерство на финансите методика за оценка на финансовото състояние на общините от 114, Горна Оряховица минава на 101-во място. 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар