Вход | Регистрация

Два проекта правят по "Красива България"

Два проекта правят по "Красива България"
Снимка: iNews

Два проекта ще се финансират по проект "Красива България в Горна Оряховица. Това са футболно игрище и мултифункционална спортна площадка. Общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по мярка "Подобряване на градската среда” на програмата.

Това реши на извънредно заседание вчера местния Общинския съвет.

Футболното игрище ще бъде изградено до спортна зала "Никола Петров”. То ще се ползва както от спортистите, така и от гражданите, които желаят да спортуват. Игрището ще бъде със застроена площ 2 136 кв. м., с настилка от изкуствена трева, оросителна система за поддържане на настилката и дренажна система за отводняване на площадката.

 

В обновения парк "Пролет" пък ще бъде изградена мултифункционалната спортна площадка. Строителството ще се извърши на два етапа. През първия етап ще се изгради мултифункционално игрище за минифутбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Площадката ще бъде с акрилна настилка, а за отводняването й е предвидена дренажна система. Теренът ще се осветява от прожектори, които ще бъдат монтирани на 8-метрови метални стълбове.

И двата проекта са на стойност 200 000 лв. Съфинансирането от страна на общинския бюджет ще бъде в размер на 50 % от стойността на проекта.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар