Вход | Регистрация

"Захарни заводи" АД повишава конкурентоспособността по проект

"Захарни заводи" АД повишава конкурентоспособността по проект
Захарни заводи

Проект за иновативна стратегия за повишаване капацитета на трудовите ресурси стартира "Захарни заводи" АД. Очакваните резултати след реализацията на проекта са повишаване на професионалната подготовка и административния капацитет на работниците, оттам и производителността на компанията.

"Социална иновация в "Захарни заводи" - успешна инвестиция в човешките ресурси" е изцяло финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси" на Европейския съюз в размер на 137 623 лв. Началният етап на реализацията му е стартирал на 1 септември 2012 г. и се очаква да приключи на 28 февруари 2014 г.

Това съобщиха днес пред представители на медии Никола Колев, ръководител на проекта, Йовко Радев, координатор на проекта и Валентина Ралева, изпълнителен директор на компанията.

В рамките на проекта ще бъде повишена конкурентоспособността в "Захарни заводи". Чрез допълнително въвеждане на обучение ще бъдат повишени възможностите и професионалният опит на 127 работници. 37 служители над 55-годишна възраст ще могат да предадат под формата на обучение своя професионален опит, умения и знания. За тях е предвидено допълнително възнаграждение е размер на 100 лв.

Предвижда се и въвеждане на гъвкави форми на заетост. Плаващото работно време и ротацията на работното място, ще могат да дадат възможност на служителите да съчетават най-добре разпределението на свободното и личното им време с трудовото.

С част от средствата по проекта ще бъде подобрена социалната инфраструктура на компанията. Ще бъде оборудвана специална зала за отдих и почивка на персонала.

Очаква се след реализацията на проекта да се повиши конкурентоспособността и мотивацията сред служителите на "Захарни заводи" АД както и предпоставките за развитие и растеж в йерархията.

"Захарни заводи" АД е българска компания, със седалище в гр. Горна Оряховица, която през настоящата 2012 година чества 100-годишен юбилей. Акционерното дружество е запазило всичките си дейности през годините и е водещ производител на захар, захарни изделия и етилов алкохол в България.

В групата "Захарни Заводи" АД влизат няколко предприятия – заводи за производство на захар, захарни изделия, етилов алкохол, печатница, собствен ТЕЦ и завод за ремонтно-механични услуги.

В компанията работят над 800 служители. Консолидираният оборот за дружеството за 2011 г. е 150 млн. лв. Въпреки тежката финансова година, компанията е запазила пазарните си позиции и се предвижда да приключи годината с ръст с около 20 на 100.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар