Вход | Регистрация
Ловеч 5°C

Филмът „Отново съм тук“ за Боян Петров с премиера днес

Филмът „Отново съм тук“ за Боян Петров с премиера днес

Филмът "Отново съм тук", посветен на Боян Петров, ще направи официална премиера този понеделник (29 ноември). Документалната лента, дело на режисьора, сценарист и продуцент Поли Генчева, ще дебютира пред зрителите като част от програмата на фестивал "Киномания".

"Отново съм тук" ще има две прожекции в първия ден от следващата седмица. Те ще се проведат в кино "Люмиер", като ще започнат в 18 и в 20,30 ч. Специално за събитието от Швейцария си идва дъщерята на Боян Петров, която също участва в "Отново съм тук". "Този филм е много специален за мен. Той дава възможност повече хора да се докоснат до това, което беше баща ми", казва Тея.

Филмът проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста.

Продукцията е селектирана на няколко международни фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като спечели и престижната "City of Bolzano" Golden Gentian Prize за най-добър изследователски и приключенски филм от 69-ото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар