Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Кампания „Спаси книга” започва в Ловешката библиотека

младежи ще научат как да запазят старите книги

Кампания „Спаси книга” започва в Ловешката библиотека
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки понеделник и петък от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 ч. желаещите могат да участват в практически занимания, с които ще помогнат да се запазят скъсани и увредени книги. Участниците ще се научат как да поправят, залепят и подвързват книги, за да им вдъхнат нов живот.

Младите хора ще имат възможност и да се докоснат до уникалната колекция краеведски книги, с които разполага Ловешката библиотека.

Те отразяват историята на Ловеч, но някои от тях вече не са в добро състояние и се нуждаят от частично реставриране и подвързия. Участниците в инициативата "Спаси книга” ще съдействат за запазването им, като материалите за подвързване осигурява библиотеката.

Отдел "Краезнание” издирва, обработва, съхранява и популяризира архивни документи, публикации, аудиовизуални материали, предмети и други, свързани с историята, географията, флората и фауната, подземните богатства, духовния живот и бита на Ловеч и Ловчанския край. Регистрирани са над 300 000 описания на публикации от 1878 г. насам.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар