Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

9 даровити деца от Троян бяха отличени от Общината

Те са ученици от СОУ „Васил Левски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, СОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Иван Хаджийски“

9 даровити деца от Троян бяха отличени от Общината

Девет талантливи деца от четири троянски училища бяха наградени в Община Троян. Кметът г-жа Михайлова, председателят на Общинския съвет г-н Тодоров и заместник-кметът г-жа Димова отличиха изявили се ученици, съгласно Решение на общинска експертно-консултативна комисия за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби.

Всяка година Община Троян награждава децата и младите хора, които имат постижения в различни извънучилищни области. Учениците от СОУ "Васил Левски", НУ "Св. св. Кирил и Методий", СОУ "Св. Климент Охридски" и ОУ "Иван Хаджийски" са заели призови места в различни национални конкурси и изяви, включени в програмата на Министерство на образованието и науката и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.

Това са: Симеон Бояджиев, Стефан Митев, Магдалена Пежгорска, Стефан Пенчев, Мартина Койнова, Андрей Иванов, Цветомир Петков, Стефан Пачков и Християн Илиев.

"Знаем, че всеки един успех означава и много усилия, означава понякога да се лишавате от нещата, които ви се иска да правите. Всичко, което сте постигнали, е резултат на много труд. Ще се радваме, ако продължавате по този път.", с тези думи се обърна кметът на Общината към даровитите деца. 

Кметът поздрави родителите и учителите, които ги подпомагат и подкрепят, и напомни на децата, че когато постигат успех, не трябва да забравят да благодарят на своите близки и на учителите за техните усилия.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар